Boerenkoolschotel met zoete aardappel en makreel

Boerenkoolschotel met zoete aardappel en makreel

Ingredienten:

300 gram kruimige aardappels, geschild en in blokjes
400 gram zoete aardappels, geschild en in blokjes
400 gram panklare boerenkool
100 gram gerookte spekblokjes
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 eetlepels ketjap
1 eetlepel sambal
1 gestoomde makreel, in stukken, zonder vel en graten
1 eetlepel boter
1 eetlepel sesamzaad

Menugang:

Hoofdgerecht

Bereidingstijd:

Ca. 40 minuten

Aantal Personen:

4 personen

 Voedingswaarden:

 

Bereiding:

Leg alle aardappelblokjes in een pan en giet er water op zodat ze net onder staan.
Voeg zout toe en leg de boerenkool erop.
Kook met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.

Bak intussen de spekblokjes helemaal uit.
Neem ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet in circa 5 minuten glazig.
Voeg de knoflook toe en fruit nog een paar minuten.
Voeg de ketjap en sambal toe en roer de makreel en spekjes erdoor.
Warm enkele minuten mee.
Giet de aardappels en boerenkool af en stamp grof met de boter.

Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de boerenkoolschotel met de makreel en bestrooi met sesamzaad.

Notitie: